SkipNavLinkText
menu

Airbus Helicopterssträvar efter att ge de mest effektiva lösningarna till sina kunder som tjänstgör, skyddar, räddar liv och på ett säkert sätt transporterar passagerare i krävande miljöer.

Airbus Helicopters ökade sin effektivitet i användningen av kit med tvåkomponentsfillers genom att förbättra etiketteringen av tidsgränsen.

Utmaningar

Airbus Helicopters upplevde att etiketteringen av tidsgränser för kit med tvåkomponentsfillers var ineffektivt i avdelningen Airplane Doors. Tidsgränsen lades till manuellt på förtryckta etiketter av många olika designer som skulle passa det stora utbudet av fillers som var i bruk.

Olika blandningar förbereds samtidigt, var och en med olika tidsgränser, och de manuellt slutförda etiketterna visade sig ibland vara felaktiga, så att fillers stelnade och behövde blandas på nytt. Expertarbetare behövde också titta mycket noggrant för att kontrollera tidsgränser, vilket kunde leda till förluster av både tid och material.

Airbus ville ha en lösning som på ett signifikant sätt ökade effektiviteten hos etiketteringen av kit med tvåkomponentsfillers, med hjälp av en slimmad, minimal inställning och endast 1 etikett.

Lösningar

Vi föreslog en specialprogrammerad, fristående, industriell etikettskrivare av modellen BradyPrinter i7100. Skrivarens industriella pekskärm, som kan hanteras även om man använder handskar, visar nu de fillerkit som Airbus Helicopters använder. Medarbetarna behöver nu bara trycka på matchande ikon för att få en etikett efter att de har bekräftat eller redigerat tidpunkten för blandningen. Alla tidsgränser per blandning förprogrammeras i BradyPrinter i7100 och skrivs ut på Bradys pappersetikett B-424. Brady föreslog också en etikettdesign som var i linje med specifikationerna från Airbus Helicopters.

i7100 Printer

Resultat

Airbus Helicopters använder nu ett flertal effektiva arbetsstationer för etikettering av tidsgränser. Dessa behöver inte ens någon dator. Antalet olika, förtryckta etiketter har ersatts med en enda etikettrulle och tidsgränser läggs inte längre till manuellt. Erfarna medarbetare kan nu arbeta snabbare och med färre etiketteringsmisstag, och de kan också mycket snabbare hitta vilken fillerblandning som ska användas