SkipNavLinkText
menu

Effektiv etikettering för skruv- och bultförpackningar

Fallstudie

Etikettskrivaren VP750 Anpassade Etiketter

Etra Oy levererar och tillverkar tekniska produkter av hög kvalitet och tillhandahåller produktionstjänster och servicekoncept som gör det möjligt för kunderna att fokusera på sin kärnverksamhet.

Utmaning: Optimera ett stort lager av förtryckta etiketter

Etra Oy ville optimera etiketteringen i sitt enorma logistikcentrum i Finland, speciellt för paket med bultar och skruvar som de erbjuder i alla tillgängliga storlekar. Deras enorma lager av förtryckta etiketter fortsatte att växa tillsammans med deras utbud, och ökad etiketteringseffektivitet blev en nödvändighet.

Lösning: Integrerad fullfärgsetikettskrivare för stora volymer

Brady föreslog etikettskrivaren VP750 som snabbt kan skriva ut stora mängder högupplösta pappersetiketter i fullfärg. Skrivaren möjliggör många designalternativ för paketetiketter på plats, både för att identifiera och spåra paketets innehåll och i marknadsförings- och varumärkesändamål. Bilder, logotyper, streckkoder, serienummer och färger kan enkelt inkluderas.

Brady levererade också ett antal rullar med anpassade etiketter som passar alla Etras skruv- och bultpaket. Dessa känns lätt igen av skrivaren och programvaran som Etra använder för att undvika etikettdesignfel.

Dessutom stödde Bradys tekniska experter installationen av etikettskrivaren VP750 och integrerade den med Etras ERP-system och befintliga arbetsflöden. När bultar eller skruvar ompaketeras, anges deras antal och typ per låda i systemet tillsammans med antalet lådor, och dessa data kan återanvändas för att skriva ut etiketterna på VP750. En etikettupprullare lades till i skrivaren och snyggt tryckta etikettrullar kan enkelt sättas in i Etras befintliga etikettapplikator.

VP750 label printer

Resultat: Rack med tryckta etiketter har ersatts av ett par rullar med tomma etiketter

Ett litet antal anpassade etiketter på rullar, perfekt anpassade för etikettskrivaren VP750, ersätter nu stora lager av etiketter med olika förtryck i Etras logistikcentrum. Operatörerna behöver inte längre leta efter rätt etikett. Efter kontroll av etikettstorlek skrivs alla fördesignade data enkelt och snabbt ut med stor noggrannhet på fullfärgsetiketter med etikettskrivaren VP750. Att lägga till färger och ändra utseendet på en etikett går mycket enklare och snabbare än tidigare. Etikettskrivaren VP750 för in en mycket praktisk flexibilitet i etikettdesign och implementering till arbetsytan.