SkipNavLinkText
menu

Identifiering av Fordon

Brady erbjuder globalt tillgängliga och helautomatiska identifieringslösningar
för att förbättra produktionsgenomflödet och öka kvaliteten.

Få ditt guide

Spårbara komponenter ökar produktiviteten


Att spåra och identifiera de miljontals komponenter som dagligen tillverkas, transporteras och monteras i nya bilar över hela världen utgör en oerhörd utmaning. Brady erbjuder globalt tillgängliga och helautomatiska identifieringslösningar för att förbättra produktionsgenomflödet och öka kvaliteten. Bradys etiketter är beständiga mot värme, bromsvätska, olja och aggressiva lösningsmedel och förblir läsliga under tuffa förhållanden, och möter alltså stränga spårbarhetskrav. Våra särskilda laboratorier ser till att allt material som används i en viss identifieringslösning testas enligt kundens specifikation. Och vår ISO/TS16949:2002-certifierade produktion säkerställer att vi levererar produkter av rätt kvalitet varje gång.

Spårbarhet och identifiering automatisering


Automatisk applicering av identifiering är inte bara snabbt och effektivt, utan minskar även antalet fel som beror på den mänskliga faktorn (enligt den så kallade ”poka-yoke”-principen) och kompletterar automatiserade inspektionssystem. Bradys automatiserade identifieringslösningar ger 100 procents garanterad spårbarhet och enhetlig kvalitet.

Produktöversikt

ALF-Feeder 

ALF-matare

Snabb, effektiv och användarvänlig – ALF-etikettmataren erbjuder automatiserad etikettapplicering till en förmånlig kostnad. Etiketterna behandlas på samma sätt som vilken annan komponent som helst och placeras ut med den noggrannhet som en plockningsmaskin ger. Den kompakta och robusta designen ger flexibilitet och enkelhet, så att alla kan få tillgång till automatiska spårbarhetsfunktioner.

Kontakta oss för mer information

A8500_80x80

BradyPrinter A8500 etikettskrivarapplikator

BradyPrinter A8500 etikettskrivarapplikator automatiserar kretskortsetikettering på ett tillförlitligt sätt för fullständig spårbarhet. Den skriver på ett konsekvent sätt ut och applicerar små etiketter från vårt utbud av autoapplicerbara polyimidetiketter, vilka håller genom hela produktionsprocessen för kretskort.

THT Printer

Termotransferskrivare

Brady har ett omfattande sortiment av skrivare för både större och mindre volymer. Våra skrivare kan hantera en mängd olika material och finns med upplösning från 200 till 600 dpi. Bradys experter på identifieringslösningar hjälper dig att hitta den termotransferskrivare som passar dina behov bäst.

Brady Scanner

Datainsamling

Beroende på tillämpning kan det krävas handhållna, fast monterande eller nätverkshanterade trådlösa datainsamlingsenheter. Bradys experter kan identifiera dina specifika krav och rekommendera den bästa datainsamlingslösningen för din produktionsmiljö. Bradys experter samarbetar med dig och definierar rätt konfiguration för just din tillämpning.

Automatiseringsprogramvara

Bradys automatiserade identifieringslösningar kan användas med företagets interna ERP-system. Integrerad och helautomatisk identifiering gör det möjligt att snabbt spåra komponenter. Brady erbjuder även programvarupaketen CodeSoft och Brady Workstation för hantering av din automatiserade identifieringslösning.

Identifiera kablar överallt


Bland våra många lednings- och kabelidentifieringslösningar finns material som har utvecklats för att stå emot diesel, andra aggressiva vätskor, extrema temperaturer och skiftande väderförhållanden. Bradys lösningar kan användas för att identifiera kabelmontage överallt i ett fordon, däribland i motorrummet.

  • Flaggetiketter
  • Överlappande etiketter
  • Lednings- och kabeletiketter
  • Lednings- och kabeltaggar
Cable-and-Wire

Lösningar som är populära över hela världen


Våra ‘lay-flat’ lågprofilerade kretskortsetiketter har utvecklats för kretskortsmonteringslinjer inom bilindustrin där det krävs höga nivåer av automatisering och repeterbarhet. Bradys kvalitetsetiketter är populära lösningar för kretskortsidentifiering över hela värden.

För färdigmonterade enheter har Brady ett brett utbud av material som ger hög beständighet mot sådana faktorer som bränsle, bromsvätska och olika väderförhållanden. Bradys etiketter är perfekta för identifiering av de färdigmonterade enheterna under huven.’.

PCB-labels

Spårbarhet ökar produktiviteten


Komponentidentifiering som håller hela produktens livstid förbättrar processeffektiviteten och kvalitetskontrollen genom att möjliggöra spårbarhet för att se var ett kvalitetsproblem har sitt ursprung. Bradys lösningar för komponentidentifiering omfattar allt från specialmärkning för krockkuddar till rattstänger, och kan utformas så att de uppfyller direktivet om uttjänta fordon.

  • Allmän märkning
  • Extra tålig märkning (Mondo-Bondo-adhesiv, DOT 4-beständig)
Traceability

Standarder, krav och specifikationer


Brady har åtagit sig att leverera identifieringslösningar  som går utöver samtliga branschstandarder, exempelvis ISO/TS16949:2002, vilket garanterar en konsekvent kvalitet vid alla tidpunkter. Brady strävar alltid efter att arbeta enligt de senaste och mest avancerade standarder som tillämpas inom olika branscher. Kontakta oss gärna om du behöver en specifik standard eller testrutin. Vi är alltid beredda att lägga till den i vår omfattande laboratorietestplan.

  • Bradys fordonsidentifieringslösningar uppfyller ISO/TS16949:2002.
  • Brady samarbetar nära tillverkarna med att utveckla identifieringslösningar som uppfyller alla standarder och specifikationer inom fordonsindustrin. Våra lösningar dokumenteras i IMDS-databasen vid behov.
  • Bradys särskilda testlaboratorier hjälper tillverkarna att följa direktivet om uttjänta fordon, 2000/53/EG.
  • Bradys produktionslinjer är helt anpassade till ISO 9001