menu

Spåra tillgångar mer effektivt

Fullständigt anpassningsbara RFID-etiketter
som passar alla slags ytor

Kontakta oss för att diskutera dina behov

RFID Solutions 

Få en komplett lösning som inkluderar allt från en RFID-etikett som är designad för din miljö, till ett automatiserat RFID-system.

 • RFID-etiketter: Anpassade former, utskrifter och programmering som är redo att appliceras eller färdigställas i din anläggning.
 • Skriv ut i din anläggning: Programmera, skriv ut, serialisera eller slutför anpassade RFID-etiketter i din anläggning.
 • Samla in data: Samla in data från eller lägg till data på dina RFID-etiketter från några få centimetrar i HF/NFC upp till 16 meter i UHF, utan att begränsas av någon siktlinje.
 • Integrera & automatisera: Samla automatiskt in data från dina RFID-etiketter vid programmerbara intervall med fasta skannrar och skicka data till ditt ERP-system.

Vi kan hjälpa dig att finna den rätta kombinationen av produkter som löser dina identifieringsbehov.

Kontakta oss för att diskutera dina behov

Din idealiska RFID-etikett


 • Dina artiklar

  Vilka artiklar behöver du identifiera eller spåra? Dina artiklars ytor hjälper till att avgöra vad som är din idealiska RFID-etikett.

 • Din miljö

  Vi väljer ut den RFID-etikettkonstruktion som bäst svarar mot den miljö där du är aktiv.

 • Din frekvens

  Vill du skanna flera artiklar samtidigt på avstånd? Behöver du hitta en specifik artikel på nära håll? Med en anpassad skanner eller en smartphone? HF- eller UHF-RFID ger optimalt stöd för dina val.

 • Ditt avläsningsområde

  Utöver etikettkonstruktionen har skannrar direkt påverkan på RFID-avläsningsområdet. Vi kan föreslå ett brett utbud av RFID-skannrar och läsare som passar dina krav.

 • Din idealiska etikettstorlek

  Brady erbjuder etiketter och RFID-inlägg i alla former och storlekar, så att den rätta etiketten optimalt kommer att passa de artiklar du vill identifiera.

 • Dina data

  Brady kan välja ut det optimala RFID-chipet för dina behov, baserat på de data du vill att dina skannrar ska samla in.

 • Din etikettkonstruktion

  Din idealetikett kan behöva sitta fast på kablar, dammiga ytor, stå emot kemikalier, olja, smuts eller extrema temperaturer. Brady erbjuder en stor variation av etikettkonstruktioner för optimal vidhäftning på alla slags ytor och med stor tillförlitlighet i alla tänkbara sammanhang.

 • Din anpassade utskrift

  Brady kan skriva ut din logotyp och text i fullfärg på alla språk och med ett stort antal teckensnitt. Vita mellanrum kan programmeras in för seriekodning eller färdigställning med Brady-skrivare i din anläggning.Kontakta oss för att diskutera dina behov

 Brady stödjer dig i valet av den optimala etikettkonstruktionen för din tillämpning


 
 1. Skrivbar yta
  Kan presentera logotyp, text, serienummer eller andra typer av tryck på en blank eller matt yta.

 2. Etikettmaterial
  Passar perfekt ytan på de artiklar du behöver identifiera.

 3. Sensor som tillval
  En högpresterande sensor som tillval för att samla in relevanta data, inklusive temperatur.

 4. RFID-inlägg
  En utvald, högpresterande RFID-antenn som baseras på din tillämpning.

 5. Adhesiv
  Utvald för att sitta ordentligt fast i din tillämpning.

 6. Etikettbärbana
  Presenterar optimalt din etikett i tillämpningen.

Tillämpningar


 

Material- och utrustningsövervakning

 

Åtkomstkontroll

 

Växthusövervakning

 

Insamling av underhålls- och säkerhetsdata

 

Övervakning av kylkedjor

 

Lagerhantering

 

Datacenterövervakning

 

Provspårning

Högeffektiv temperaturavläsning i laboratorier

RFID-temperaturetiketter möjliggör trådlös temperaturavläsning och övervakning av alla möjliga slags enheter, utrustningar, maskiner, ställ, kablar och strukturer. De flexibla, temperaturavkännande, smarta etiketterna kan appliceras på nästan alla slags ytor för att understödja informerat, proaktivt beslutsfattande.

Övervaka enkelt temperaturer: enkel temperaturövervakning till låg kostnad med hjälp av passiva RFID-etiketter som inte kräver energi eller underhåll och använder en bandbredd som uppfyller kraven i ISO 18000-6C och ISO14443 NFC-gränssnittet samt ETSI. Etiketterna energisätts när det behövs av HF- eller UHF-anpassade läsare.

Kan appliceras på alla ytor: tillgängliga i ett stort utbud av tunna och flexibla, industriklassade etikettmaterial med ett antal olika adhesiver så att de kan sitta fast på släta, skrovliga eller dammiga ytor, samt på både plana och böjda ytor.

Komplett lösning: inkluderar RFID-etiketter, etikettskrivare, programvara för etikettdesign, RFID-läsare med support för maskin- och programvara.


Läs mer om våra RFID-temperaturetiketter
 

Digitala tillverkningsdatum i luftfart

aerospace 

RFID-etiketter förser hela luft- och rymdfartsvärlden med en heltäckande lösning för datahantering och synlighet under hela livscykeln för flygplansartiklar och -komponenter. Kombinerat med ett högkvalitativt system för utskrifter på begäran och ATA Spec 2000-kompatibla programvarualternativ är RFID-etiketter det perfekta verktyget för att förenkla och automatisera spårning av komponenter och delar till flygplan.

Skapa digitala tillverkningsdatum: skriv ut och programmera de RFID-integrerade etiketterna på plats på mindre än 10 sekunder, efterföljande senaste ATA Spec 2000 med hjälp av anpassningsbar och användarvänlig programvara.

Enkla att använda: unik design, fäster enkelt på ledningar, kablar, lådor, flaskor och andra specifika ytor, ultralätt vikt (< 1,5 g), ultratunna (0,23 mm) med ett avläsningsområde på upp till 4 meter.

Fullständig historik bifogad varje komponent: få enkelt insikt i komponentens ursprung och historik, uppdatera komponenthistoriken med RFID-skannern och lita på den extrema etiketthållbarheten som ger spårbarhet ”från vaggan till graven”.


Läs mer om vår RFID-lösning för luftindustrin

Fullständig objekthistorik inom hydraulik

Lägg till underhållsprotokoll: skriv enkelt ytterligare underhållsprotokoll på det integrerade NFC-chipet med hjälp av vår skanner.

Få åtkomst till fullständig objekthistorik: läs enkelt all information från det integrerade NFC-chipet även när rören är monterade i en motor eller hydraulikgrupp.

Sitter ordentligt fast och förblir läsbara: vårt noggrant utvalda etikettmaterial motstår höga temperaturer och aggressiva rengöringsmedel.

Räkna automatiskt formanvändningen i chokladproduktion

Aktivera industri 4.0 maskin-till-maskin-kommunikation: räkna automatiskt användningen av chokladformar med hjälp av RFID-etiketter och en strategiskt placerad skanner – inga ingrepp av människor.

Automatisk triggande av respons: låt dina system meddela underhållsavdelningen eller lagret när utbyte behövs.

Mycket tillförlitliga: våra etiketter sitter fast i varma och kalla temperaturer.

Öka lagereffektiviteten

Kontrollera automatiskt fullständigheten: säkerställ att alla nödvändiga artiklar lastas på rätt truck med hjälp av en RFID-skanner vid varje port.

Optimera leverans i tid: inget behov att återkalla truckar om din automatiska artikelräkning kan klarera truckarna för avfärd.

Korrigera fel omedelbart: RFID-skannrar kan snabbt detektera felaktiga leveranser innan de lastas på en truck.

Optimera kundnöjdheten

Allt ombord: kontrolleraautomatiskt att alla komponenter till en kunds nya, komplicerade maskin finns lastade på trucken med hjälp av RFID-etiketter och en skanner.

Ankomstkontroll: möjliggör för kunden att enkelt kontrollera att alla komponenter ankommit med hjälp av en RFID-skanner istället för en artikellista.

Hitta saknade moduler: gör det möjligt för dina fälttekniker att hämta ’saknade’ komponenter snabbare när nya maskiner monteras ihop.

Hur har andra företag dragit nytta av detta?

Titta på våra fallstudier!

Fördelar som fungerar för dig


 • Möjliggör industri 4.0
  RFID-etiketter på resurser, komponenter och leveranser, samt strategiskt placerade skannrar möjliggör automatisk artikelräkning för att kunna initiera regelbundet underhåll eller säkerställa fullständighet.
 • Ökad produktivitet
  Mottagning, lastning, val och leverans av varor blir betydligt mer effektivt med de rätta RFID-etiketterna och skannrarna.
 • Mindre omarbete
  RFID har en stor noggrannhet första gången, i synnerhet när man jämför med traditionella streckkoder. Detta kan avsevärt reducera den tid man använder till att korrigera fel som uppstått genom felaktiga streckkodsskanningar.
 • Bättre tillgångskontroll
  Med RFID får du bättre gransknings- och tillgångskontroll. Beroende på de inställningar du har gjort, kan du utvärdera hela ditt lager med en eller ett par skanningar.
 • Förbättrad resurseffektivitet
  Förbättrad lagerspårning med RFID möjliggör bättre kravplanering och en mer optimal allokering av tillgångar och resurser.

RFID vs. streckkod


RFID Streckkod
Avläsningshastighet
Tusentals på en gång
En åt gången
Siktlinje
Krävs ej
Krävs
Läsa – skriva
Läsa och skriva
Endast läsa
Identifiering
Svårt att kopiera
Lätt att kopiera
Avläsningshastighet
Upp till 16 m
Upp till 2 m