SkipNavLinkText
menu

Luftindustrin

Bradys identifieringsetiketter och -taggar är laboratorietestade för att säkerställa
att de tål extrema temperaturer, vätskor, lösningsmedel och allmänt tuffa miljöer.

Få ditt guide RFID vitbok (Engelsk)

Högsta möjliga tillförlitlighet vid identifiering av komponenter och ledningar


Inom luft- och rymdfart samt försvar bidrar högsta möjliga tillförlitlighet vid identifiering av ledningar och komponenter till optimal drifttid för fordon och utrustning. Bradys’s identifieringsetiketter och taggar står emot extrem värme och kyla och allmänt utmanande miljöer utan att försämras. Tack vare högsta kvalitet bidrar Bradys identifieringsetiketter och -taggar till att hålla underhållstiderna så korta som möjligt. Brady var banbrytande inom förtryckta märkningar av flygplansledningar redan på 1940-talet.

Sedan dess har Brady utökat sin branschkännedom och kompetens genom praktiska erfarenheter och täta samarbeten med de största företagen i branschen. Därför följer Bradys etiketter för luft- och rymdfart samt försvar de mest erkända och avancerade branschstandarderna. Brady använder sin kompetens för att permanent lösa utmaningarna inom komponent- och ledningsidentifiering, så att kunden kan fokusera helt på andra utmaningar.

Brady-teamet arbetar hårt på att möta behoven hos den avancerade luft- och rymdfartsindustrin samt försvarsindustrin och bevakar fortlöpande den senaste utvecklingen, eftersom det är viktigt för oss att leverera kompletta lösningar. Dessa omfattar lättanvända bärbara etikettskrivare och bordsskrivare, för höga volymer som kompletteras med de användarvänliga Brady-etikettprogramvarorna och ger fantastiska resultat i hög hastighet, även i utmanande miljöer.

Aerospace Labels

Identifiering av flygplansrör


Står emot aggressiva vätskor

Bradys Fluid Line-tejp är den mest använda tejpen av den här typen inom luft- och rymdfartsindustrin, och utformad särskilt för identifiering av flygplansrör. Denna specialtejp, som har utvecklats i Bradys laboratorier, står emot aggressiva hydraulvätskor som Skydrol™.

Bradys Fluid Line-tejp är framtagen särskilt för identifiering av flygplansrör. Den undersidestryckta, flexibla, transparenta polyesterfilmtejpen har ett värmeaktiverat adhesiv. Detta adhesiv ger utmärkt beständighet mot bränslen, oljor och hydraulvätskor. När tejpen först appliceras är den enkel att omplacera tack vare den begränsade vidhäftningen inledningsvis.

Egenskaper:
- Färgerna är anpassade till MIL-STD-1247C
- Materialprestanda uppfyller MIL-T-9906C
- Bradys Fluid Line-tejp kan användas med både termotransfer- och matrisskrivare.

Fluid line tape

Fasta i extrem värme


Etiketter för extrema temperaturer kan stå emot extremt höga temperaturer (upp till 350 °C) och används för att identifiera kretskort och elektroniska komponenter. De används huvudsakligen för spårbarhetsändamål och gör det enkelt att skriva ut streckkoder. För att motstå extrem värme är etiketter för extrema temperaturer tillverkade av polyimid, till skillnad från polyester för normala förhållanden.

Brady har ett brett utbud av polyimider tillgängliga i olika färger, flera är elektrostatiskt avledande, lämpade för automatisk applicering, och kan användas med en mängd olika trycktekniker.

high-temp

Testade och godkända för tuffa miljöer


Resistant-labels

Bradys beständiga etiketter är ett resultat av ett av de mest omfattande forsknings- och utvecklingsprogrammen i världen. De lanseras först efter noggranna laboratorietester och fälttester med lösningsmedel, bränslen och kemikalier. Som kund kan du välja det hållbara material du behöver, skriva ut med det dedikerade färgbandet och få etiketter som är garanterat beständiga mot alla typer av lösningsmedel.

- Metalliserade polyesteretiketter
- Vita polyesteretiketter
- EPREP-etiketter som ersätter graverade skyltar
- Permashield-etiketter
- Etikettskrivare och programvara

Den lättaste och mest kraftfulla identifieringslösningen


RFID-etiketter förser hela luft- och rymdfartsvärlden med en heltäckande lösning för datahantering och synlighet under hela livscykeln för flygplansartiklar och -komponenter.

Kombinerat med ett högkvalitativt system för utskrifter på begäran och ATA Spec 2000-kompatibla programvarualternativ är RFID-etiketter det perfekta verktyget för att förenkla och automatisera spårning av komponenter och delar till flygplan.

Bradys RFID-lösning bidrar till följande:

- Optimerad lagerhantering
- Översikt av produktionen i realtid
- Förbättrad integritet hos leveranskedjan
- Ökad produktivitet
- Minskade materialkostnader

 

De ultralätta och flexibla etiketter B-1000 RFID Alloy ger robust, lättanvänd och pålitlig datahantering och en synlig underhållshistorik för komponenter i både metall och andra material. På motsvarande sätt erbjuder etiketten B-1100 RFID Air en flexibel och ultralätt lösning med extra läsavstånd för flygplansartiklar i andra material än metall.

rfid alloy label  rfid air label 
Alloy-etikett med Integrerad RFID-tagg
(hämta produktblad - Engelsk)
AIR-etikett med integrerad RFID-tagg
(hämta produktblad - Engelsk)
- Perfekt för spårning av flygplanskomponenter med metallytor/metallfria ytor
- Certifierade enligt ATA Spec 2000 och SAE AS5678
- Skriv ut och programmera på plats inom 15 sekunder
- Självhäftande
- Läsbara på upp till två meters håll
- Perfekt för applicering på andra material än metall, som livvästar, syrgasmasker, säkerhetsutrustning med mera
- Certifierade enligt ATA Spec 2000 och SAE AS5678
- Skriv ut och programmera på plats inom 15 sekunder
- Ultratunna: 0,23 mm
- Självhäftande
- Läsbara på upp till åtta meters håll

Integrerade RFID-etiketter kan levereras i enlighet med specifikationer eller som en del av Bradys SmartID-lösning, som innehåller ett omfattande system för etikettutskrift på plats, kodning och hantering av flygplanstillgångar.

De mest använda lednings- och kabelmärkningarna av goda skäl


Brady erbjuder ett komplett sortiment med lösningar för märkning av ledningar och kablar. Bradys självlaminerande etiketter är den mest populära lösningen för ledningsidentifiering inom IKT och telekom, i synnerhet för kopparkablar som är de typiska CAT6- och CAT7-lösningarna. Brady erbjuder specifika etiketter som inte skadar en fiberoptisk kabel vid borttagning. Dessutom vidrör Bradys etiketter för fiberoptiska kablar fiberoptiken endast minimalt och stör aldrig dataöverföringskapaciteten.

På självlaminerande etiketter skyddas trycket med en överlaminering som är beständig mot vatten och UV-strålning, vilket gör dem lämpade för användning både utomhus och under marken. Hylsorna kan ompositioneras vid applicering. När de har värmts upp blir de också isolerande. I Bradys sortiment av taggar finns det mycket att välja bland, exempelvis överlaminerade taggar och taggar som tål hårda miljöer under många år. För panelkonstruktörer är DuraSleeve-hylsorna den populäraste lösningen, och möjliggör identifiering av kablar både före och efter montering.

- Överlappande etiketter
- Lednings- och kabelhylsor
- Lednings- och kabeltaggar
- DuraSleeve-instick och -hållare
- Etikettskrivare och programvara

wirecablelabelling

Standarder, krav och specifikationer


Brady strävar alltid efter att arbeta enligt de senaste och mest avancerade standarder som tillämpas inom olika branscher. Kontakta oss för en fullständig lista över standarder, eller vid speciella önskemål. Vi är alltid beredda att lägga till nya krav i vår omfattande laboratorietestplan.

Brady tillhandahåller specifika identifieringsprodukter som uppfyller följande krav:

 • MIL-STD-202G (MIL-STD: Amerikansk militärstandard)
 • Fysiska egenskaper (t.ex. method 215K – beständighet mot lösningsmedel)
 • Miljötester
 • Elektriska egenskaper
 • G: senaste versionen
 • MIL-STD-1247C
 • MIL-T-9906C
 • SAE-AS-81531 (Society of Automotive Engineers)
 • SAE-AMS-DTL-23053/5 Class1 (Aviation Maintenance Spec. – Flamhärdig).
 • ASTM E162 – American Society for Testing and Materials.
 • Standardtestmetod för ytbrännbarheten hos material med hjälp av en strålningsvärmekälla.
 • ASTM E662
 • Standardtestmetod för optisk densitet hos rök alstrad av fasta material.
 • Boeing BSS 7239
 • Bombardier SMP 800-C
 • Överensstämmer med RoHS – Restriction of Hazardous Substances (Begränsning av farliga ämnen).
 • Bly, kvicksilver, krom, kadmium, bromerade flamskyddsmedel.
 • UL-godkänd
 • UL696 (Underwriters Laboratories): märkning och etikettering har godkänts enligt denna amerikanska testmetod.
 • CSA-godkänd (Canadian Standard Association): märkningar och utskrifter har godkänts enligt denna kanadensiska testmetod.
 • Kraven i DIN VDE 0472 Del 815: Metod för att bestämma halogenhalten.

 

Identifierings- och säkerhetslösningar i din
virtuella luftfart och försvarsindustrin miljö

Få exempel på de bästa lösningarna i flera virtuella applikationer.

Ta en titt och se hur vi kan hjälpa till